Nyitvatartás: hétfő 7.30-16.30, kedd 7.30-18.00, szerda 7.30-16.30, csütörtök: 7.30-18.00, péntek: 7.30-14.00
FÖLDESI-HERPAI-SZALAI  ÜGYVÉDI IRODA
8200 Veszprém, Almádi út 8., tel.: +36-20/411-41-06, e-mail: iroda@fhszui.hu

DR. HERPAI GÁBOR

ügyvéd
+36-30/421-28-11, +36-20/411-41-06
drherpaigabor[kukac]fhszui[pont]hu

DR. FÖLDESI CSABA

ügyvéd
+36-30/979-00-92, +36-20/411-41-06
drfoldesicsaba[kukac]fhszui[pont]hu

DR. SZALAI ISTVÁN

ügyvéd
+36-30/400-30-90, +36-20/411-41-06
drszalaiistvan[kukac]fhszui[pont]hu

büntetőjogi védelem


Volt nyomozó ügyészségi vezető ügyész tagunk szakmai vezetésével irodánk magas szakmai és emberi színvonalon vállalja büntetőjogi védelem ellátást, ezt megelőző konzultációt, vagy éppen sértetti képviselet ellátását.
Az új büntetőeljárási törvény széleskörű lehetőségeket biztosít nemcsak a terhelti, de a sértetti, sőt egyéb érdekelti oldal számára is jogaik érvényesítésére. Ennek részeként valamennyi eljárási szereplő részére (ügyvédi) képviseleti jogokat, iratmegismerési, indítványtételi jogokat biztosít.
Egy büntetőeljárás megindítása roppant megterhelést jelent az abban résztvevő személyek részére, egzisztenciálisan, idegileg, sőt egészségileg is elképzelhetetlen nyomást helyez az ilyen eljárásokhoz nem szokott állampolgárok számára. Az ügy jellege szerint akár egy tanúkénti kihallgatás is kimerítő lehet, nem beszélve természetesen a sértetti és terhelti szerepkörről.

Sokéves tapasztalat alapján kijelenthetjük, hogy a büntetőeljárásban való terhelti (gyanúsított, vádlott, elítélt) részvétel még azok számára is megterhelő, idegeket, anyagiakat felőrlő, akiknek ebben az átlagosnál nagyobb rutinjuk van.
Azok számára azonban, akiknek a rendőrség, fogda, őrizet, letartóztatás, kihallgatások nem számítanak hazai pályának, kétségbeejtő, bizonytalan kimenetelű és eredményű vállalkozás lehet. Természetesen nem csak szándékos bűncselekmény miatt találhatja magát valaki gyanúsítotti pozícióban: elég, ha a közlekedési balesetekre, foglakozás körében elkövetett gondatlan bűncselekményekre, büntetőjogi konzekvenciákkal járó műhibákra, vagy a legenyhébb hanyagsággal, gondatlanságból elkövetett emberölésre gondolunk.
 
Egy büntetőeljárás eredményét terhelti oldalról számos körülmény befolyásolja, ezek között azonban az egyik legfontosabb a védelem minősége. Ez pedig a védelmet ellátó ügyvéd felkészültségétől, szakmai tapasztalatától függ.
Irodánk tagja 19 éves ügyészségi (ezen belül 16 éves ügyészi gyakorlattal rendelkezik). A büntető igazságszolgáltatás valamennyi fontos területén komoly szakmai gyakorlatot szerzett.
Kijelöléssel rendelkezett a fiatalkorúak ellen büntetőeljárásokra, 3 évig kizárólag ilyen ügyekkel foglalkozott. Ezután a közlekedési büntetőjogi ügyészi feladatokat látta el. Ügyészi munkájának magas színvonalára és eredményességére figyelemmel a legfőbb ügyész elismerő oklevélben részesítette. 2014. évben előbb megbízással, majd kinevezéssel a Veszprémi Nyomozó Ügyészség vezető ügyésze lett, ahol egész megyére kiterjedő hatáskörrel végzett nyomozásokat, illetve beosztott ügyészei munkáját irányította, egészen a megyei nyomozó ügyészségek országos átszervezés miatti megszüntetéséig.
Erre figyelemmel irodánk egyedülálló tapasztalattal és gondolkodásmóddal rendelkezik különösen a közlekedési büntetőjogi, illetve nyomozó (katonai) ügyészségi hatáskörbe tartozó cselekményekkel kapcsolatban, ismerve a büntető anyagi és eljárásjogi szabályok mellett az eljáró hatóságok belső működési logikáját, szabályait, szokásait, büntetéskiszabási gyakorlatát is.

Szabálysértési területen is állunk az ügyfelek rendelkezésére. A szabálysértések – kisebb társadalomra veszélyességük okán – természetesen enyhébb hatósági elbírálásban részesülnek, mint a bűncselekmények. Ugyanakkor egy amúgy törvénytisztelő, jogkövető állampolgár számára egy szabálysértési büntetés is járhat katasztrofális következményekkel, gondoljuk csak arra, aki járművezetésből tartja el a családját és bevonják a vezetői engedélyét. Ez utóbbi szankció – hogy csak egyet emeljünk ki – nem elhanyagolható hátrány egy ritkábban vezető személy számára sem, 6 hónapot meghaladó eltiltás esetén ugyanis újra kell vizsgázni és bizonyos esetekben csak PÁV vizsga után kaphatja vissza vezetői engedélyét.