Ingatlanjog Ingatlanjog

Bízza szakértőkre ingatlanügyeit!

Közigazgatásban és földhivatali területen szerzett gyakorlati tapasztalatainkkal komplex szakmai tudást igénylő ingatlanügyletekben felkészülten és magabiztosan nyújtunk támogatást.

Bízza szakértőkre ingatlanügyeit!

Közigazgatásban és földhivatali területen szerzett gyakorlati tapasztalatainkkal komplex szakmai tudást igénylő ingatlanügyletekben felkészülten és magabiztosan nyújtunk támogatást.

Dr. Földesi Csaba

Irodánk alapító tagja, aki 2003-2008. évben látta el a Balatonfüredi Körzeti Földhivatal, majd ezt követően 2008-2009. évben a Veszprémi Körzeti Földhivatal hivatalvezetői feladatait. Jogi végzettsége mellett földmérő mérnöki diplomát is szerzett ingatlanrendezői földmérő minősítéssel.

Dr. Herpai Gábor

Irodánk alapító tagja, aki 2007-2009. évben látta el a Balatonfüredi Körzeti Földhivatal ingatlan-nyilvántartási osztályvezetői feladatait.

Kiemelkedő szakértelemmel az ingatlanjog minden területén

Az alapító tagok közigazgatási gyakorlattal, vezetői tapasztalatokkal rendelkező szakemberek, akik rendszeresen publikáltak a RES IMMOBILES című, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Földhivatalának ingatlanjogi szakfolyóiratában (www.resimmobiles.hu).
Termőföld adás-vétel, haszonbérlet Termőföld adás-vétel, haszonbérlet
fhszui

Termőföld adás-vétel, haszonbérlet

A termőföldet eladni és megvásárolni kívánónak is fontos tisztában lennie az adás-vételt érintő tartalmi követelményekkel – a jog ugyanis nemcsak a földszerzés mennyiségét, hanem a vásárló személyét is meghatározza. Ez azt jelenti, hogy hiába birtokoljuk a föld tulajdonjogát, mégsem adhatjuk el akárkinek, és persze, fordítva is igaz: hiába szemeltük ki magunknak az ideális termőföldet, nem biztos, hogy jogosultak leszünk annak megvásárlására. Éppen ezért amennyiben termőföldet adna, vagy venne, mindenképpen javasolt ügyvédi segítséget kérni.

Új építésű társasházak alapítása Új építésű társasházak alapítása
fhszui

Új építésű társasházak alapítása

Ez a szakterület jelentős az ügyvédi iroda által kifejtett tevékenységek közül, és az alábbi jogi munkák elvégzését foglalja magában:

– az építési beruházás nyomán létrejövő, vagy már létrejött társasházi épület építésügyi, jogi hátterének megteremtése, az építési beruházáshoz szükséges vállalkozási és egyéb okiratok megszerkesztése, a társasház ingatlan-nyilvántartási feljegyzésének, majd bejegyzésének intézése, a társasházi egységek önálló helyrajzi számon történő kialakítása, feltüntetése, a társasházi egységek értékesítése során adásvételi szerződések megszerkesztése.

Az alábbi ingatlanügyekben számíthat szaktudásunkra

  • adásvételi szerződések, csereszerződések, ajándékozási szerződések szerkesztése, jogi képviselet ellátása az ingatlanügyi hatóság előtt
  • kétnyelvű adásvételi szerződések szerkesztése (magyar-német)
  • telekalakítási megállapodások szerkesztése (telekegyesítés, telekcsoport-újraosztás, telekfelosztás) földmérővel történő egyeztetések lefolytatásával
  • ingatlanok művelési ágának megváltoztatására irányuló eljárásokban történő képviselet ellátása
  • új építésű és meglévő épületekre társasház alapítása és jogi képviselet ellátása
  • termőföld tulajdonjogának és használatának megszerzésére vonatkozó szerződések szerkesztése (haszonbérlet, felesbérlet, szívességi használat)
  • termőföld időleges és végleges más célú hasznosításra irányuló eljárásokban történő képviselet ellátása
  • elővásárlásra jogosult elfogadó nyilatkozatának megszerkesztése termőföldre vonatkozóan
  • agrárkamarai állásfoglalások elleni kifogás szerkesztése, jogi képviselet a képviselő testületek előtti eljárásban
  • telekhatár megállapítási perekben történő jogi képviselet ellátása

Legyen földhivatali tapasztalattal rendelkező szakértő az ingatlanjogi ügyvédje